Wat is holistische therapie eigenlijk?
Holistische therapie baseert zich op het feit dat er interactie bestaat tussen lichaam en geest. Lichamelijke klachten kunnen laten zien dat de geest in disbalans is en andersom zijn geestelijke klachten te koppelen aan het lichaam.

Een voorbeeld: Je probeert je doel te bereiken maar het zetten van de stappen in deze richting gaan moeizaam. Tijdens de behandeling blijkt dat je knieën letterlijk op slot zitten en dat dit een uiting is van angst die je diep vanbinnen nog hebt om je doel te realiseren. Of je pijnlijke onderrug die steeds weer terugkomt, die kan aangeven dat je het moeilijk vindt om hulp en steun aan anderen te vragen.

Met Holistische therapie vraag ik je om met je volle aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu en zonder oordeel te ervaren. Op deze wijze ontdek je jouw essentie. Je komt in contact met je emoties, gevoelens en onverwerkte ervaringen die jouw klachten en vraagstukken doen ontstaan en in stand houden. Door echt contact te maken met deze gevoelens en het luisteren naar de signalen van je lichaam komt er ruimte voor nieuwe inzichten. De holistische therapie stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam en leidt samen met de optredende bewustwording en inzichten tot heling, ontwikkeling en innerlijke groei.
Holistische therapie is een volwaardige therapie die raakvlakken heeft met Coaching, psychotherapie, haptonomie, acupunctuur en osteopathie.

Holistische aanpak
Holistisch stamt af van het woord Holos dat ‘heel’ betekent. Dit betekent dat ik niet alleen kijk naar de mentale of psychische factoren, maar ook de lichamelijke, energetische en emotionele kanten. Bij een gelukkig mens zijn lichaam, geest en ziel in balans. Verstoring op één of meerdere niveaus leidt tot disbalans. Disbalans kan zich uiten tot chronische lichamelijke klachten (bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, buikpijn en moeheid), emotionele klachten (zoals angst, lusteloosheid en burn-out) en geestelijke klachten (denk aan stress, depressie, onzekerheid en rusteloosheid). Ook spirituele en energetische vraagstukken zoals bijvoorbeeld hooggevoeligheid kunnen je uit evenwicht brengen.
De Holistische aanpak bij Praktijk Ogen Open betekent dat ik je behandel op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Door naar jou te kijken op alle niveaus kan ik verstoringen en disbalans ontdekken die de diepere oorzaak van jouw klacht of vraagstuk kunnen vormen. Ik kijk dus verder dan de symptomen en behandel de diepere oorzaak van je klacht of hulpvraag. 

Behandeling
Je ligt met je kleding aan op de behandeltafel. Met mijn handen scan ik op en rondom je lichaam om een indruk te krijgen van waar bij jou de mogelijke disbalans zit. De behandeling die daarna liggend op de behandeltafel volgt stem ik af op wat jij op dat moment nodig hebt. Je schoenen, knellende kleding en sieraden kan je verwijderen zodat de energie goed kan stromen.
Reiki vormt meestal de basis van de behandeling aangevuld met instrumenten zoals bijvoorbeeld inzichtkaarten, klankschalen, koshi en edelstenen. Het doorgeven van de Reiki energie kan je voelen als warm, koud, tintelingen, trillingen, ontspanning, moeheid, zwaarte of een loom gevoel. Het kan ook gebeuren dat je niets ervaart. De Reiki energie stroomt naar de delen van je lichaam die dit nodig hebben en stimuleert zo jouw zelf herstellend vermogen. Na afloop van de behandeling kan je aangeven wat je hebt ervaren en bespreken we kort je vragen hierover. Bij een holistisch consult kijken we verder dan klachtvermindering of -oplossing. We kijken naar mogelijkheden en manieren hoe jij je doelen kan bereiken.

 

 

Contactgegevens:

Telefoon: 06-18643650

E-mail: info@praktijk-ogenopen.nl

Adres: Lavina Fontanahof 8, Lent